Вчені розробили «еліксир молодості», який дійсно омолоджує організм


Вчені розробили «еліксир молодості», який дійсно омолоджує організм
На сьогоднішній день нам відомі лише дві речі, які можуть протистояти старінню і навіть повернути його назад: їсти поменше калорійної їжі і більше займатися спортом. Але в недавньому експерименті вчені випробували на мишах нову речовину, і в результаті м’язи дворічних мишей стали як у мишей шестимісячних. Неймовірно, але випробування на людині можуть початися вже цього року.
Нове з’єднання, нікотинамід – моно-нуклеотид (НМН), при випробуванні на мишах спрацювало на диво швидко – буквально за тиждень організм дворічних мишей отримав більшість властивостей, що характерні для організму шестимісячних мишей. У них покращилися м’язи, відновилися мітохондріальні функції, а також збільшився опір інсуліну і зменшилися запальні процеси в організмі – дві основні причини старіння.
У міру старіння в нашому організмі знижується хімічний рівень нікотинамід – аденін – динуклеотид (НАД). Дослідники ж змогли відновити цей рівень у мишей до необхідного. Клітини фактично перетворили НМН в НАД, який відновлює функції нейронної мережі і мітохондрій. По суті, він імітує ефекти дієти і фізичних вправ.
У перспективі м’язи 60-річних людей можна буде привести в стан 20-річних. Зрозуміло, це порівняння не слід розуміти буквально: старіння і обмін речовин людей і мишей сильно відрізняються. Крім того, м’язова сила мишей не збільшилася, хоча вчені сподіваються це виправити. Вік поки відступає тільки частково.

Немає коментарів:

Дописати коментар