Кофеїн може поліпшити пам’ять


Кофеїн може поліпшити пам'ять
Згідно з останнім дослідженням, доза кофеїну допоможе вам краще запам’ятати потрібні речі на короткий термін. Дослідження було проведене групою вчених з Університету Джона Хопкінса в Балтіморі, штат Меріленд.
Вони виявили, що кофеїн покращує пам’ять певних подій через приблизно день після того, як ці події сформувалися.
До цього часу не було серйозних доказів того, що кофеїн впливає на пам’ять. Це все тому, що саме формування спогадів, наприклад, читання книги перед іспитом, може статися, якщо сама людина бажає ввібрати і запам’ятати інформацію.
Щоб краще у всьому розібратися група вчених на чолі з Майклом Ясса вирішила провести тест. Вони попросили 160 здорових жінок у віці від 18 до 30 років переглянути 2 колекції зображень, на яких представлені як предмети інтер’єру, так і екстер’єру. Картинки з обох колекцій були розділені вченими на “старі”, “нові” і “схожі”.
Спочатку учасники тесту переглянули картинки з першої колекції (“старі” картинки). Після цього одній половині учасників дали таблетки з вмістом 200 міліграмів кофеїну (що приблизно дорівнює двом чашкам міцної кави), а іншій половині дали плацебо. Щоб виміряти рівень кофеїну в організмі, вчені взяли в учасників проби слини через 1, 3 і 24 години.
За словами вчених обидві групи змогли розпізнати нові картинки і ті, які вони вже бачили. Але ті, хто прийняв кофеїн, змогли також розпізнати картинки, схожі на ті, що були в колишній колекції, тобто вони усвідомлювали, що дивляться на інше зображення, яке лише схоже на те, що вони бачили раніше. Це означає, що пам’ять про старі картинки у них збереглася краще, ніж у тих, хто взяв плацебо.

Немає коментарів:

Дописати коментар